Letní olympijské hry – Tokio | LANO

Letní olympijské hry – Tokio

8. 8. 2021

Ve dnech 3. – 6. 8. proběhl v Tokiu historicky první olympijský závod v soutěžním lezení. O medaile se bojovalo v kombinaci lezení na rychlost, boulderingu a lezení na obtížnost.

Prvními olympijskými vítězi se stali Slovinka Janja Garnbret a Španěl Alberto Ginés López, který věkem patří ještě do juniorské kategorie. Český reprezentant Adam Ondra obsadil 6. místo. Závody přinesly řadu vynikajících výkonů včetně nového ženského rekordu v lezení na rychlost, který časem 6,84s vytvořila ve finále rychlosti Polka Aleksandra Miroslaw. Soutěžní lezení bylo jako nový olympijský sport velmi pozitivně hodnoceno. Velký podíl na tom měla i perfektní práce stavěčů v lezení na obtížnost. Atraktivní cesty závodníky komplexně prověřily a finalisty dokonale rozřadily, když v mužském ani ženském finále nedošlo k jediné shodě! Jsme hrdi na to, že součástí tohoto elitního olympijského stavěčského týmu byl i člen Stavěčské expertní skupiny LANO Jan Zbranek.

Gratulujeme!

Tým LANO

Problém většiny lidí není v nedostatku informací. Jejich největší problém je, že neví, kdy, kterou a jak správně použít, aby jim to v životě fungovalo.
Milo Mahdall